Geschiedenis Dratec

Oprichting 1990

Met zijn 14 jaar ervaring als matrijzenmaker, besluit Roel van der Veen in 1990 voor zich zelf te beginnen. In Drachten huurt hij een klein gedeelte van een loods (+/- 50m²) als werkplaats en richt zo Dratec Vonkerosie B.V. op.
Al snel kreeg Dratec naamsbekendheid, gedeeltelijk door acquisitie, maar vooral door mond-tot-mond reclame. De klantenkring groeide aanzienlijk. Ook Philips Drachten werd klant waardoor de ontwikkeling van Dratec in een stroomversnelling kwam. Buiten de vele opdrachten was vooral de kennis die onderling uitgewisseld werd van cruciaal belang voor de ontwikkeling van Dratec. 

 

Twee verhuizingen

Na 3 jaar Drachten verhuist Dratec Vonkerosie naar de Gedempte Vaart in Surhuisterveen. Door een groeiende orderportefeuille en diverse uitbreidingen in machines en personeel wordt het pand ook hier te klein.
In 1998 verhuist Dratec weer, nu naar de Dalweg in Surhuisterveen. Door de nieuw gebouwde hal kon alles naar wens ingedeeld worden, voor een optimale werkomgeving.

Oetze Keuning

De volgende stap voor een stabiele toekomst van Dratec.
Oetze Keuning, vanaf 1996 in dienst bij Dratec wordt in 1999 mede eigenaar van Dratec Vonkerosie B.V. Oetze heeft na het afronden van zijn hbo-studie werktuigbouw kennis opgedaan bij verschillende bedrijven.

Martin Pater

De volgende stap voor de toekomst van Dratec. Martin Pater, 2018 mede eigenaar van Dratec Vonkerosie B.V.

Martin heeft na het afronden van zijn hbo-studie werktuigbouw gewerkt bij Philips CL en NTS-Norma.

 

Leon Mijnders

Leon is begonnen in 2021 als BBLér, leert het vak bij Dratec als erkend leerbedrijf. En daarnaast rond hij zijn studie als Allround precisieverspaner.

 

Roel met de VUT in 2022

Na vele jaren bouwen en hardwerken aan Dratec Vonkersie heeft Roel zijn wens om met de VUT te gaan vervuld. 

 

 

Wij zijn er klaar voor!

Klaar voor een toekomst, waarin we onze passie draadvonken, voort willen zetten.